Arbejdsgruppen for Batterier

DaCES’ arbejdsgruppe for batterier arbejder med elektrokemiske energilagringsteknologier.

Aktiviteterne omfatter hele værdikæden for elektrokemisk energilagring; fra computerassisteret materialesyntese til intelligent styring og overvågning af industrielle produktionsprocesser. Her er vi interesserede i både nuværende litium-baserede batterier men også fremtidige teknologier i en post-litium-æra; såkaldte flowbatterier og superkondensatorer overvejes i denne sammenhæng.

Konkret arbejder vi  på skalering af flowbatterier til optimeret nettilslutning i hybridisering med elektriske korttidslager til nettjenester (f.eks. litiumbatterier eller superkondensatorer). Et andet emne omfatter materialeforskning, komponentudvikling og celledesign af fremtidige post-litium batterier.

I de kommende måneder vil arbejdsgruppen organisere en konference med fokus på konkrete industrielle udfordringer og samfundsøkonomiske potentialer for batterisektoren i Danmark.

Vil du høre mere om arbejdsgruppen for batterier så send en mail til cma@atv.dk

“Udviklingen inden for batterier går meget hurtigt samtidig med, at prisen falder kraftigt. Det kan være med til at give nye anvendelsesområder for batterier, som vi for få år siden ikke troede muligt – som f.eks. inden for luftfart og tung vejtransport.”

Formand: Søren Dahl, Udviklingsdirektør, Haldor Topsøe