Nye medarbejdere i Dansk Center for Energilagring

1. Marts 2021

Dansk Center for Energilagring har eksisteret siden nytår, og opruster nu med yderligere to medarbejdere i form af en kommunikations- og pressekonsulent og en teknisk chefkonsulent.

Efter to måneder alene på posten kan Anne Marie Damgaard, sekretariatschef i DaCES nu byde velkommen til to nye medarbejdere. Pr. 1. marts er Gunnar Rohde tiltrådt som teknisk chefkonsulent. Samtidig opruster centeret på kommunikationsfronten og har pr 1. marts også ansat Claus Ascanius som kommunikations- og pressekonsulent.

Gunnar Rohde er uddannet inden for matematik og fysik i Braunschweig og Hamborg. Mellem 2007 og 2021 har han besiddet forskellige stillinger inden for akademisk og industriel forskning og udvikling af elektrokemiske energisystemteknologier, især brændselscelle- og batterihybrid-systemer til rumfart og marine applikationer i både Danmark og Tyskland.

Claus Ascanius er uddannet journalist og har tidligere arbejdet med blandt andet TV og radio. De seneste ti år har han dog arbejdet med kommunikation og pressearbejde. Claus kommer fra en stilling i Gate 21 (en partnerorganisation for kommuner, regioner og virksomheder med fokus på grøn omstilling), og har tidligere blandt andet arbejdet hos elbiloperatøren Better Place.

“Med kontorets stærke bemanding er DaCES godt rustet til arbejde for at fremme energilagring på både nationalt og internationalt plan. En styrket indsats er alfa og omega for at gøre de lovende energilagringsteknologier, som eksempelvis Power to X, rentable i industrien og samtidig sikre at industri og vidensinstitutioner samarbejder om forskning og innovation”, lyder det fra Anne Marie Damgaard, som selv har 20 års  erfaring fra både den offentlige og private sektor, hvor hun blandt andet arbejdet med klimaløsninger og funding. Anne Marie Damgaard har også arbejdet 12 år i Bruxelles med politisk interessevaretagelse for industri, servicesektor og Dansk Erhverv. De seneste otte år har hun faciliteret flere store EU-forskningsprojekter inden for energi, klima, innovation, smarte byer og digitalisering.

 

                 

Anne Marie Damgaard                          Gunnar Rohde                    Claus Melvej Ascanius

Tilbage til Nyheder