Film og billeder fra DaCES Årsdag 2024

Den 18. september kunne direktør Anne Marie Damgaard byde velkommen til DaCES Årsdag 2024 i en tid, hvor energilagring og -konvertering er kommet helt i top på den politiske dagsorden. Dagen inden årsdagen blev Dan Jørgensen udpeget til EU-kommissær. Han ventes at kunne træde til den 1. november med et opdrag fra kommissionsformand Ursula von der Leyen om blandt andet at ”booste udrulningen af bæredygtig energi og energilagring.”

Så det var en højaktuel årsdag, der blandt andet satte fokus på, hvordan danske aktører inden for energilagring og -konvertering kan finde deres plads i det globale kapløb om grøn energiteknologi.

På årsdagen udgav DaCES et nyt notat med titlen “Strategisk indsats for den danske batterisektor 2024”. Her har vi analyseret en række forhold, der forhindrer, at batterier bidrager optimalt i udviklingen af fremtidens energiinfrastruktur og grønne omstilling. Vores notat er udarbejdet i samarbejde med medlemmerne af DaCES’ arbejdsgruppe for batterier, der samler mange af Danmarks fremmeste eksperter fra universiteter, vidensinstitutioner og erhvervsliv.

Foto og video: Rasmus Degnbol

Læs nyt notat om batterier

Se den flotte kortfilm fra DaCES Årsdag 2024