DaCES Årsdag 2023 gav stof til at træffe de nødvendige beslutninger

“Danmark har været og er en pionér inden for udvikling af grøn energi, men det er ikke nu, vi skal hvile på laurbærrene. Viden forpligter – også i et globalt klimaregnskab. Og verden kigger på Danmark og vil gerne inspireres,” sagde direktør Anne Marie Damgaard, da hun bød velkommen til DaCES 3. årsdag den 14. september i Dansk Arkitektur Center i København til en stuvende fyldt sal.

Energilagring, fleksible energisystemer og systemisk forandring er en dagsorden, der kun bliver mere og mere vigtig, hvorfor rigtig mange dygtige mennesker på tværs af forskning, industri og myndigheder arbejder med at få de mange forskellige brikker i omstillingen af fremtidens energisystem til at passe sammen.

På årsdagen udgav DaCES den første samlede DaCES rapport over energilagring i Danmark 2023. Rapporten indeholder 17 anbefalinger til, hvordan Danmark kan styrke sin position som grønt foregangsland inden for energilagring til gavn for dansk erhvervsliv, vores energiforsyning og bidrag til globale klimamålsætninger.

Martin Lidegaard (Radikale) og Karin Liltorp (Moderaterne) kvitterede for de 17 anbefalinger fra DaCES og understregede, at der var stort behov for at vidensdele og formidle viden til politikerne, når de skal tage beslutninger og skabe de rette rammevilkår, der understøtter og udvikler løsninger, der fremmer Danmarks bæredygtige energiomstilling.

“Det er vilde tider vi lever i. Nok de vildeste vi nogensinde har haft. De valg vi træffer – eller ikke træffer – i denne generation, vil få betydning for alle efterfølgende generationer! Det der har båret den europæiske, og den danske, velstandsudvikling har været de fossile ressourcer. Vi har nu muligheden for at frigøre os, og i stedet bygge vores samfund på vedvarende energi,” sagde Martin Lidegaard i sin tale om globalt udsyn på årsdagen.

Foto og video: Rasmus Degnbol

Læs rapporten

Se den flotte kortfilm fra DaCES Årsdag 2023